Recepten
|
Witlof met ham en kaas en mosterdpuree
Aantal personen: 4 Bereidingstijd: 30 min, plus 25 min wachten Menu gang: voorgerecht Ingrediënten:- 1 kg kruimige aardappels, geschild - 6 struikjes witlof - 2 eetlepels Zaanse mosterd, grove - 25 g boter - 200 ml melk - 2 x 6 plakken belegen kaas - 12 plakken achterham Materialen:- ovenschaal ca. 20 x 30 cm - aardappelstamper Bereidingswijze:Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar. Snijd de onderkant van de stronken witlof en verwijder eventueel verkleurde buitenste bladeren. Snijd de stronken doormidden en haal, indien gewenst, de harde kern uit de gehalveerde stukken. Kook de witlof 3 minuten in een grote pan water met zout en laat uitlekken en afkoelen. Giet de aardappelen af en stamp ze met de mosterd, de boter en de melk tot een grove puree. Voeg naar smaak zout en peper toe. Verdeel de puree over de ovenschaal. Leg de plakken kaas naast elkaar op een snijplank, leg de ham erop en wikkel de witlof erin. Leg de rolletjes naast elkaar op de puree. Bak de witlof in het midden van de hete oven in 25 minuten goudbruin en gaar. |
Sperziebonen met spekjes
Aantal personen: 4 Bereidings tijd: 15 min Menu gang: hoofdgerecht Ingrediënten:- 600 g sperziebonen - 100 g gerookte spekblokjes - 1 eetlepel balsamicoazijn - 1 eetlepel verse munt, fijngehakt Bereidingswijze:Kook 600 g schoongemaakte sperziebonen in 10 minuten beetgaar. Bak 100 g gerookte spekblokjes zachtjes uit. Roer er 1 el balsamicoazijn door. Giet de sperziebonen af en schep ze met 1 el fijngehakte munt door de spekjes. Warm even door en breng op smaak met zwarte peper. |
Vegetarische groentelasagne
Aantal personen: 4 Bereidingstijd: 30 minuten Menu: hoofdgerecht Ingrediënten:- 1 grote ui - 1 courgette - 1 dl kookroom - 1 winterwortel - 1 rode paprika - 200 g gorgonzola - 1 pak lasagne verdi - 50 g Parmezaanse kaas - 3 el olijfolie - 1 pot Bertolli Pastasaus Pecorinokaas & knoflook Bereidingswijze:Verwarm de oven voor op 225 graden C. Snipper de ui en snijd de winterwortel, courgette en rode paprika in blokjes. Snijd de gorgonzola in plakjes. Verhit de olijfolie in een wok en roerbak hierin de groenten 3-4 minuten op hoog vuur. Schep de pastasaus erdoor. Verdeel wat van de groentensaus over de bodem van een ingevette lasagneschaal. Leg hierop een laag lasagnevellen. Verdeel hierover de helft van de saus en de helft van de gorgonzola. Herhaal de laatste 3 stappen nog een keer. Dek de schotel af met een laatste laag lasagne. Schenk hier de kookroom over en strooi de Parmezaanse kaas over de room. Bak de lasagne in de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Lekker met een frisse salade van lollo biondo en appel. |